Chiptuning pro ÚAMK

uamk-109-UPRAV.jpgStále častěji se na nás obrací malé i větší firmy, které si nechávají provést optimalizaci výkonu svého vozového parku. Je nám velkým potěšením, že se stejně tak rozhodla i společnost ÚAMK - Ústřední automotoklub ČR, nejznámější česká organizace pomáhající řidičům na cestách.

V první vlně jsme prováděli úpravu na voze Hyundai IX35 2.0 CRDI 100kW a na pěti vozidlech Škoda Yeti s motorem 2.0 TDI CR 81kW. Tento motor má obrovský potenciál, kterého není využito v plné míře, protože oproti většině jiných motorů jde o softwarově omezenou verzi 103kW. 

Všechny vozy jsme podrobili stejné proceduře, jakou procházejí všechna upravovaná vozidla, tedy zejména podrobné diagnostice, kterou provádíme za jízdy a kontrolujeme všechny prvky, které ovlivňují výkon vozu a jeho spotřebu - regulaci turbodmychadla, těsnost sání, EGR ventil, korekční hodnoty vstřikovačů a také propustnost filtru pevných částic. Nechybělo samozřejmě ani měření na válcové zkušebně výkonu před i po úpravě. Všechny vozy po úpravě naměřili hodnoty okolo 125kW, tedy 170 PS.

Výsledkem je zvýšení dynamiky všech vozidel v celém rozsahu otáček, které řidiči ocení při každodením úkolu - dostat se včas a bezpečně na potřebné místo, kde pomáhají řidičům řešit jejich složité situace nejen při dopravních nehodách, ale třeba i při defektu. 

uamk-093-sm.jpg Chiptuning UAMK Chiptuning UAMK Chiptuning UAMK Chiptuning UAMK Chiptuning UAMK Chiptuning UAMK Chiptuning UAMK Chiptuning UAMK Chiptuning UAMK Chiptuning UAMK