Zápis do TP - kolik bude stát?

Je to již víc než měsíc, co jsme podali žádost na ministerstvo dopravy a čekáme na formální schválení našich úprav zvýšení výkonu motoru. A protože formální dokončení celého schvalovacího procesu očekáváme již velmi brzy, během krátké doby zveřejníme nový ceník úprav, který bude platný od 5. 6. 2017. 

technickyprukaz.png

Pro všechny zájemce o schválené úpravy bude jistě nejdůležitější informací cena samotného zápisu do technického průkazu. Oproti některým jiným firmám u nás nehraje roli, jestli je úprava prováděná ve slevě, se zápisem nebo bez zápisu. Vždy je postup realizace stejný a jediný správný, tzn. včetně měření výkonu před a po úpravě a včetně kontroly emisí a podrobné diagnostiky motoru. Dle našeho názoru jen takto komplexně provedená služba znamená pro zákazníka maximální spokojenost s provedenou úpravou a tím pádem i s vozidlem.

Naše úpravy probíhají a vždy budou probíhat stejně, ať už bude úprava se zápisem nebo bez. Zvýší se pouze administrativní zátěž. Každá úprava se zápisem do TP musí být doložena podrobnou dokumentací, kterou budeme archivovat pro potřeby kontroly ministerstva dopravy. 

Cena zápisu do TP proto byla stanovena na 1990,- Kč vč. DPH, což je dle našeho názoru částka, kterou si může dovolit opravdu každý. Tzn., že úprava se zápisem bude o tuto částku navýšena. Rádi bychom touto cestou motivovali všechny provozovatele, aby si nechali provést úpravu se zápisem do technického průkazu, která bude plně odpovídat zákonům České republiky.

Tato nabídka doschválení a zapsání úpravy bude platit i pro naše zákazníky, kteří úpravu realizovali v minulosti. Po doložení všech dokumentů dojde k přeměření výkonu a emisí. V případě, že vozidlo bude splňovat podmínky pro schválení, tedy výkon do 20 % a bude plnit emisní limity, zákazník zaplatí do konce roku 2017 pouze cenu 1990,-. Od roku 2018 bude cena navýšena o dodatečné nové měření výkonu a emisí, které činí 2000,- Nabídka se samozřejmě týká pouze úprav, které jsme realizovali.

Zákazníkům konkurenčních firem rádi nabídneme přepracování jejich neschválené úpravy a zápis výkonu do TP za běžnou cenu úpravy.