Články

Měříme emise na všech vozech

Kategorie: Chiptuning

Article Image

Na základě připravované novely zákona 56/2001 Sb o podmínkách provozu na pozemních komunikacích jsme zavedli měření emisí na každém vozidle, které upravujeme, ve velkém předstihu již od prosince 2015.

Benzín vs. Diesel - porovnání

Kategorie: Technika

Article Image

Dost často lidé srovnávají dva motory se stejným výkonem a hodnotí, který je lepší a který je horší. V dnešním článku si ukážeme, že hodnota maximálního výkonu není rozhodně tím hlavním, co by nás při koupi vozu mělo zajímat. Kroutící moment a výkon vs otáčky, ve kterých se nachází. To je oč tu běží.

Přímé filtry mohou snížit výkon

Kategorie: Technika

Article Image

Mezi mnoha lidmi se šíří mýtus, že nejsnazším řešením, jak zvýšit výkon vozu, je instalace přímého sportovního filtru vzduchu. Při neodborné instalaci ale takový filtr dokáže velmi snadno výkon motoru snížit.

Nejsilnější Škoda Felicia – 2.díl

Kategorie: Zajímavé úpravy

Article Image

Uběhlo poměrně dost času od chvíle, kdy jsme vám představili naší Felicii v prvním díle našeho seriálu. Teď po velmi dlouhé době jsme se konečně do projektu dali s větší vervou a přinášíme druhý díl seriálu.

Chiptuning Toyota a Lexus

Kategorie: Chiptuning

Article Image

Mnoho let nebylo možné programovat řídící jednotky vozů Toyota a Lexus. Nikdo na světě to nedokázal. Situace se ale změnila a my přinášíme chiptuning těchto vozu do České republiky. Přečtěte si o prvních upravených modelech.

Co je DPF - filtr pevných částic

Kategorie: Technika

Article Image

Pokud máte novější auto s dieselovým motorem, máte v něm pravděpodobně i DPF filtr. Na internetu je mnoho polopravd a mýtu, co přítomnost DPF filtru znamená. Pojďme si vysvětlit, co to DPF filtr je a jak funguje. Nebudou chybět ani rady na jeho údržbu.

Jak software ovlivňuje emise?

Kategorie: Chiptuning

Article Image

Kauza DieselGate odhalila, že koncern VW po několik let instaloval do vozidel software, který dokázal oklamat emisní systém při měření na homologační zkušebně. Připravili jsme proto úvodní rozbor, který situaci hodnotí z hlediska softwaru vozidla.

Skandál VW - nebojte se o chip

Kategorie: Chiptuning

Article Image

Vzhledem k velkému počtu zákazníků, kterým hrozí přehrání softwaru v důsledku svolávací akce, máme připravenu speciální časově omezenou nabídku pro ty, kteří nechtějí přijít o naši tuningovou úpravu.

Není tuning jako tuning

Kategorie: O firmě

Article Image

Pořád a pořád dokola budeme říkat, že kvalitní chiptuning není jen kvalitní software - i kdyby byl od nejrenomovanější firmy z Německa. Je potřeba toho udělat mnohem víc, aby byl zákazník spokojen. Přečtěte si, proč komplexní služby považujeme za standard.

Chiptuning pro ÚAMK

Kategorie: Chiptuning

Article Image

Stále častěji se na nás obrací malé i větší firmy, které si nechávají provést optimalizaci výkonu svého vozového parku. Je nám velkým potěšením, že se stejně tak rozhodla i společnost ÚAMK - Ústřední automotoklub ČR, nejznámější česká organizace pomáhající řidičům na cestách.

Chiptuning obytných vozů

Kategorie: Chiptuning

Article Image

Začíná cestovatelská sezóna a pro mnoho majitelů obytných vozů to znamená vypucovat své obytné karavany, aby byly připraveny na nové cesty. Pokud patříte i vy mezi šťastné majitele obytných vozů, máme pro vás skvělý tip, jak svoji dovolenou ještě zlepšit.

Analýza Škoda Fabia 3

Kategorie: Chiptuning

Article Image

Nová Škoda Fabia je už pár měsíců na světě a my musíme také přiložit ruku k dílu. Prozatím není možné nové motory upravovat, nicméně i my se podílíme na vývoji, aby úpravy byly co možná nejdříve dostupné. Originální software analyzujeme a testujeme výkon.

Škoda Octavia RS 2.0 TFSI 162kW

Kategorie: Chiptuning

Article Image

Chcete si opravdu užít pořádný výkon? Kupte si novou Škodu Octavia RS 2.0 TFSI 162kW a nechte si ji u nás přečipovat. Až s modifikací na 300 koní teprve začíná ten správný požitek z jízdy. Podívejte se na videa a prohlédněte grafy měření jednotlivých upravovaných vozidel.

Nejsilnější Škoda Felicia – 1.díl

Kategorie: Chiptuning

Article Image

Druhý díl seriálu o limitech sériového motoru. Tentokrát se podíváme na možnosti 1.9 TDI s rotačním čerpadlem. Aby to bylo zajímavější, motor je umístěný do vozu Škoda Felicia. Jaký výkon z něj dokážeme získat? Začínáme tvořit nejsilnější naftovou Felicii v ČR. Kolik z ní dostaneme?

Online ladění motoru

Kategorie: Chiptuning

Article Image

Možná jste o tom už někde slyšeli. Existuje možnost, jak vozidlo ladit online, tedy během jízdy měnit parametry výkonu a sledovat jeho výsledky v reálném čase. To je sice pravda, využití této metody je však pro běžné úpravy sériových vozidel zcela zbytečné. V našem článku si vysvětlíme, k čemu se online ladění používá v praxi.

Chiptuning Škoda Octavia III

Kategorie: Chiptuning

Article Image

Majitelé vozů Škoda Octavia III mohou jásat. Konečně byla prolomena antituningová ochrana na nových jednotkách Bosch EDC17C64. Úpravě nových motorů už nic nebrání. Výkony u motorů 1.6 TDI dokážeme bezpečně navýšit až o 50%. A u nejsilnější verze RS až na 162kW.

Co vydrží 1.9 TDI

Kategorie: Chiptuning

Article Image

Dost často se nás ptáte, jestli úprava nemůže poškodit motor, jestli se snižuje jeho životnost, popř. nehrozí nějaké poškození vlivem úpravy. Vždy vysvětlujeme, že nárůsty, které běžně provádíme, jsou bezpečné. Kde je ale ta hranice, kdy už je výkon příliš vysoký a motor ho nezvládne? Rozhodli jsme se to zjistit!

Chiptuning motorů 1.2 TSI

Kategorie: Chiptuning

Article Image

Chiptuning je oblíbený zejména mezi majiteli naftových motorů. U motorů benzínových se obecně zvyšování výkonu považuje za zbytečné kvůli malému nárůstu. Existují ale i výjimky. Motory 1.2 TSI jsou pro chiptuning ideální. Chcete vědět víc?