Chiptuning obytných vozů

karavan.jpgZačíná cestovatelská sezóna a pro mnoho majitelů obytných vozů to znamená vypucovat své obytné karavany, aby byly připraveny na nové cesty. Pokud patříte i vy mezi šťastné majitele obytných vozů, máme pro vás skvělý tip, jak svoji dovolenou ještě zlepšit.

Jízda s obytným autem není o pádění vysokou rychlostí. Přesto je však chiptuning u těchto vozidel na místě, možná ještě víc, než u běžných osobních vozů. Obytné vozy značek jako Burstner, Niesmann a další vycházejí většinou z koncepce běžných dodávkových vozů. Ačkoli mají mnohem větší hmotnost, motory jsou mnohdy stejné a výkonostně nedostačují pro koncepci obytného vozu. Malý výkon je pak znát nejen v kopcích, ale hlavně na spotřebě.

Pro sezónu 2015 jsme se rozhodli připravit zcela nové nastavení, určené speciálně pro obytné vozy, nazvané Karavan +. Tato verze výkonové optimalizace se podřizuje stylu jízdy s obytným vozem a nabízí výrazně vyšší kroutící moment ve spodním režimu otáček a zároveň maximálně efektivní provoz při konstantní rychlosti 110 – 130km/h. 

Díky této optimalizaci získáte možnost bezpečnějšího a rychlejšího předjíždění na dálnici a to i v kopcích, kde jste jindy nuceni držet krok s všudypřítomnými kamiony. Celkově ale získáte možnost snížení spotřeby paliva o 5-10% na dlouhých tratích. 

Parametrově odpovídá navýšení kroutícího momentu ve spodním rozmezí otáček hodnotám verze Optimal, celkový maximální výkon v horním režimu otáček se pak dorovnává k verzi Eco. Pokud máte o tento typ úpravy zájem, stačí tuto verzi nahlásit při přebírání vozidla v naší firmě.

mapa-karavan+.jpg