Články

Válcová zkušebna, aneb pořád se učíme

Kategorie: Technika

Article Image

Tento článek je věnován mimořádné situaci spojené s negativní recenzí pana Alexandra Lowingera st., která se týkala nemožnosti měření výkonu jeho vozu na naší válcové zkušebně.

Bosch MG1 a MD1 nově v nabídce

Kategorie: Chiptuning

Article Image

Dobrá zpráva po všechny majitele nových motorizací koncernu VW/Audi/Seat/Škoda vybavených nejnovějším typem řídících jednotek Bosch MD1 nebo MG1. Právě je přidáváme do nabídky.

Chip bez měření? Zajíc v pytli!

Kategorie: Chiptuning

Article Image

Představce si prodejce na trhu, který by prodával ovoce a zeleninu bez váhy. Váhu jablek by zkrátka jen odhadoval a sliboval vám, že už měl kilo v ruce mockrát a že to prostě odhadne správně. Co by se s takovým prodejcem stalo?

Calid, CVN, Readiness - co to je?

Kategorie: Technika

Article Image

Nejen v pokynech, jak správně měřit emise, ale také v mnoha novinových článcích a v internetových diskusích objevíte debaty o tom, co jsou to kódy DTC, CVN, Readiness nebo Calid. Přinášíme jejich kompletní přehled.

Schválený chiptuning od MD ČR

Kategorie: O firmě

Article Image

Naše úpravy jsou oficiálně schválené. Ministerstvo dopravy nám udělilo oficiální rozhodnutí o schválení našich úprav podle zákona č. 56/2001 Sb. o podmínkách provozu na pozemních komunikacích.

Zápis do TP - kolik bude stát?

Kategorie: O firmě

Article Image

Je to již více než měsíc, co jsme podali žádost na ministerstvo dopravy na hromadné přestavby vozidel s možností přímého zápisu do TP a nyní čekáme jen na formální schválení. Je tedy na čase představit cenu za zapsání úpravy do technického průkazu.

Zapůjčení náhradního vozu

Kategorie: O firmě

Article Image

Nechce se vám čekat na úpravu v naší vybavené čekárně? Nabízíme vám zapůjčení náhradního vozu po dobu úpravy. Můžete si tak své auto vyzvednout třeba druhý den.

Chiptuning od 1.6.2017 se mění

Kategorie: Chiptuning

Article Image

Od 1. 6. 2017 začne platit novela zákona č. 56/2001 Sb. o podmínkách provozu na pozemních komunikacích. Tato novela přináší mimo jiné i řadu změn, které se týkají chiptuningu. Zavádí například vysoké pokuty až 500.000 Kč pro tuningové firmy.

Testování Škoda Kodiaq

Kategorie: Chiptuning

Article Image

Škoda Kodiaq se na salónech objevila teprve před několika dny. My sice již máme řadu originálních softwarových verzí delší dobu k dispozici, otestovat a změřit výkon Kodiaqu přímo na válcové zkušebně jsme ale měli až dnes.

Chiptuning Delphi DCM6.2V

Kategorie: Chiptuning

Article Image

Tak jsme se konečně dočkali. Vývoj trval více než 2 roky, ale nakonec se znovu podařilo nové technologie prolomit. Úpravy nových motorizací tak už mohou začít v plném proudu. Už jen dokončujeme ladění softwaru.

Chiptuning v roce 2017

Kategorie: Chiptuning

Article Image

Rok se s rokem sešel a je na čase zhodnotit ten uplynulý. Ten byl ve znamení přípravy legislativních změn, které v nadcházejícím roce budou znamenat převrat na české tuningové scéně a konec mnoha malých tuningových firem.

Oficiální chiptuning: homologace

Kategorie: Chiptuning

Article Image

Na základě novely zákona bude možný oficiální homologovaný chiptuning. S velkým předstihem oproti ostatním jsme splnili kritéria, která jsou základní podmínkou pro získání certifikace pro hromadné schvalování vozidel od ministerstva dopravy s navýšeným výkonem.

Měření cyklisty na zkušebně

Kategorie: Seznam článků

Article Image

Zajímalo nás, jestli by se dal změřit výkon člověka na naší válcové zkušebně. Zkusili jsme ho tedy změřit a výsledek je velice zajímavý. Má člověk výkon jako kůň? Nebo spíš jako vysavač? Podívejte se, jak to dopadlo.

Chiptuning v roce 2016

Kategorie: Chiptuning

Article Image

Asi všichni na silnicích vídáme vozidla, která na první pohled nesplňují podmínky provozu na pozemních komunikacích, ať už jde např. o špatný technický stav nebo vysokou kouřivost. Pro nadcházející rok se proto připravuje novela zákona o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích.

Emise 2016 aneb co vás čeká

Kategorie: Chiptuning

Article Image

Rok 2016 bude v mnohém nový a na pořad dne přichází řada změn v legislativě. Jednou z takových zásadních změn je i postup měření emisí a protože se opět jako vždy objevuje nejen v dikusních fórech mnoho polopravd a mýtů, přinášíme vám ucelené informace.

Chiptuning a novela zákona

Kategorie: Chiptuning

Article Image

Abychom našim zákazníkům mohli poskytovat služby té nejvyšší kvality, sledujeme nejen nejnovější vývoj na poli techniky, ale rovněž vývoj týkající se právní úpravy, která se, byť jen okrajově, může týkat požadavků na námi poskytované služby.