Články

Jak se chipuje Nissan 350Z

Kategorie: Zajímavé úpravy

Article Image

Hele, neměli jsme to ještě víc přikurtovat? Myslíš, že to bude stačit? Aby nám to neulítlo... Tak takhle jsme se dohadovali před tím, než jsme prvně šlápli na pedál našlápnutého Nissanu 350Z. A jak naše snažení dopadlo?

Saab 93 2.0 Turbo 110kW

Kategorie: Zajímavé úpravy

Article Image

Dnes jsme měli v naší centrále na úpravu jen pár let starého Saaba 93. Dvoulitrový benzínový motor se už při jízdním testu jevil jako slušný základ pro tuning. Jak se pak ukázalo i na válcové zkušebně výkonu, už se sériovým nastavením měl vůz mnohem víc.

Kdy má smysl větší turbo?

Kategorie: Technika

Article Image

Jeden z největších nesmyslů, který se dnes a denně objevuje ve fórech. Řada lidí si myslí, že namontováním většícho turbodmychadla, například ze silnější verze vozu, automaticky stoupne výkon vozu. Často je tomu ale naopak. Snadno se může dokonce prodloužit nárůst kroutícího momentu a auto se zpomalí. Víte proč?

Chiptuning Octavia 1.6 TDI 77kW

Kategorie: Chiptuning

Article Image

Motory 1.6 TDI se staly vlajkovou lodí posledních let mezi naftovými hnacími agregáty celého koncernu VW / Škoda. Tato motorizace tak nahradila o něco objemnější motor s obsahem 1.9 litru a ačkoli má papírově stejný výkon, jako předchozí modely, celkový projev vozu je výrazně horší.

Nenaleťte podvodníkům

Kategorie: O firmě

Article Image

Upozorňujeme a současně varujeme před podvodníkem, který se prokazuje jménem naší firmy a provádí úpravy mimo naši centrálu vydávajíce se za našeho pracovníka. Jde o podvod!

Chiptuning nákladních vozidel

Kategorie: Chiptuning

Article Image

Chiptuning nepatří pouze mezi produkty, kterými lze zvýšit výkon vozidla, ale zároveň funguje jako účinný nástroj ke snížení nákladů na provoz automobilů. Toho si je vědoma celá řada společností provozujících autodopravu, kde se investice do úpravy vrátí velmi rychle.

Chiptuning pro záchranné vozy

Kategorie: O firmě

Article Image

Kde jinde by měl být potřeba co nejvyšší výkon a rychlost, než právě u vozidel záchránných složek? Jsme si toho vědomi a protože zároveň víme, že finanční rozpočty těchto organizací jsou více než napjaté, rozhodli jsme se pomoci.

Antituning ochrana prolomena

Kategorie: Chiptuning

Article Image

Rádi oznamujeme další úspěch na chiptuningovém trhu. Společně s našimi zahraničními partnery jsme prolomili antituningovou ochranu TP8 a TP10 u nových generací řídících jednotek motorů Bosch. Jako první v České republice proto nabízíme i tyto úpravy.

Proč nepoužíváme Powerboxy

Kategorie: Chiptuning

Article Image

Powerbox není chiptuning! Jediné, co má toto zařízení společného se specializovanou úpravou software řídící jednotky, je pomocí změny toku informací z čidel motoru do řídící jednotky nesystematicky zvýšit výkon motoru.

Turbodmychadlo

Kategorie: Technika

Article Image

Turbodmychadlo funguje jako spalinami poháněné čerpadlo nasávaného vzduchu. Pohonnou jednotkou „turba“ je turbína, jejíž hlavní a jedinou funkcí je zvýšení nasávaného objemu vzduchu do motoru a tím i zvýšení výkonu motoru.

MAF senzor - Váha vzduchu

Kategorie: Technika

Article Image

Jedná se o klíčovou součást moderních vznětových a i zážehových motorů. Hlavní funkcí tohoto snímače je měřit množství, resp. hmotnost vzduchu, který motor spotřebuje za 1 otáčku. Z těchto údajů čerpá řídící jednotka, která na jejich základu určuje poměr vzduchu a paliva.

Řídící jednotka - ECU

Kategorie: Technika

Article Image

Pokud jste četli některé z článků o chip-tuningu, tak jste si jistě všimli, že se v nich velmi často opakuje pojem řídící jednotky. Tato veledůležitá součástka vozu, je objektem většiny naší práce. Z tohoto důvodu si stručně přiblížíme její funkci.

EGR ventil - spaliny

Kategorie: Technika

Article Image

EGR je zkratka pro Exhaust Gas Recirculation- česky recirkulaci výfukových plynů. Hlavní funkcí tohoto ventilu je snižování emisních hodnot plynů u vznětových motorů tak, aby splňovaly normy Euro 4 a vyšší.

Vzduchový filtr - filtrace

Kategorie: Technika

Article Image

Vzduchové filtry jsou pro vozidlo velmi důležité. Jejich absence vede k razantnímu zhoršení životnosti motoru. Klasické filtry zachytávají nečistoty a tím jim zabraňují znečištění dalších součástek.

Vstřikovače - trysky

Kategorie: Technika

Article Image

Vstřikovací trysky zásadně ovlivňují výkon, spotřebu a emisní hodnoty. Proto je jejich správná funkce velmi důležitá.

Chiptuning japonských vozidel

Kategorie: Chiptuning

Article Image

Co bylo dosud nemožné se stává skutečností. Jako první v ČR přinášíme chiptuning pro japonská a korejská vozidla s řídícími jednotkami od asijských výrobců.

Úprava speciálu Peugeot 206 RC

Kategorie: Motorsport

Article Image

Jeden ze zajímavých vozů, který jsme upravovali je Peugeot 206 RC. Tento vůz vlastní mladý nadějný závodník Jacob Kawalek, který s ním jezdí závody do vrchů.

Podvodníci s chiptuningem

Kategorie: O firmě

Article Image

Chceme vás varovat před některými chiptuningovými firmami, které nabízejí, že přeprogramování řídící jednotky provedou přímo u vás, tzn. před domem, na parkovišti, u benzínky, apod.