Není tuning jako tuning

Pořád a pořád dokola budeme říkat, že kvalitní chiptuning není jen kvalitní software - i kdyby byl od nejrenomovanější firmy z Německa. Je potřeba toho udělat mnohem víc, aby byl zákazník spokojen. Přečtěte si, proč komplexní služby považujeme za standard.

Existuje stále mnoho konkurenčních firem, které vám jen stáhnou software z auta, upraví nebo pošlou někam na úpravu a pak nahrají zpět. I když tahle část úpravy bude provedená dobře a úprava bude vytvořena na základě vašeho originálního softwaru, není to záruka, že bude všechno fungovat správně.

Součástí každé chiptuningové úpravy by měla být vždy také diagnostika motoru včetně jízdních testů a měření na válcové zkušebně výkonu. Ať už jste někdy na chiptuningové úpravě byly nebo se teprve chystáte, porovnejte skutečnost u jiných firem s naší nabídkou. Ta zahrnuje následující kroky:

  • vstupní informační pohovor - před každou úpravou si s vámi krátce promluví náš předávací technik a zeptá se vás, co od úpravy očekáváte, jaký typ nastavení preferujete a jakým stylem s vozem jezdíte. To nám pomůže připravit verzi softwaru přesně tak, aby vám co nejvíce vyhovovala. Není to jen o maximálním výkonu nebo kroutícím momentu, ale třeba o citlivosti pedálu plynu, omezovačích rychlosti, atd.
  • podrobný jízdní test - svezeme se s vaším autem a pomocí diagnostiky zkontrolujeme všechny důležité parametry, jako je regulace turbodmychadla, funkce EGR ventilu, aktuální stav filtru pevných částic, korekce vstřikovačů, popř. další parametry. Vždy si chceme být před úpravou jistí, že je auto v pořádku a pokud ne, budeme vás informovat o technických problémech, o kterých byste měli vědět. 
  • záloha softwaru - pokud vozidlo nemá žádný závažný problém, vyzálohujeme nejprve váš originální software, na kterém budeme provádět úpravu a vypálíme vám kopii na CD, kterou dostanete vždy zdarma.
  • měření na válcové zkušebně - máme dokonce dvě válcové zkušebny výkonu a každé vozidlo u nás projde na válcové zkušebně měřením.  Výjimkou mohou být jen některé vozy s automatickou převodovkou, které podřazují a jejich měření není možné. Je jich ale minimum. Vždy se snažíme výkon změřit, abychom byli schopni dokladovat, v jakém rozsahu došlo ke navýšení výkonu.
  • předání vozu- po samotné úpravě vám předáváme vůz vždy se všemi protokoly, které obsahují:
    • výsledky diagnostických testů - grafy regulace turbodmychadla a výpisy závad
    • graf měření na válcové zkušebně výkonu - křivky výkonu a kroutícího momentu v celém spektru otáček
    • certifikát o provedené úpravě - slouží zároveň jako záruční list
    • daňový doklad na provedenou úpravu - pro firemní vozy si můžete částku odečíst z daní

Všechny tyto kroky považujeme za absolutně nezbytné a proto je provádíme u každé úpravy. Tyto postupy máme potvrzeny nezávislým auditem TUV SUD a získali jsme certifikát ISO 9001:2009.

Rozhodnutí už je na vás!