Podvodníci s chiptuningem

Chceme vás varovat před některými chiptuningovými firmami, které nabízejí, že přeprogramování řídící jednotky provedou přímo u vás, tzn. před domem, na parkovišti, u benzínky, apod.

Mohli byste naletět podvodníkovi, který k vašemu automobilu pouze připojí kabel a ve skutečnosti nic neudělá. O (ne)provedené úpravě vám bude tvrdit, že se projeví až po ujetí několika desítek kilometrů, zinkasuje peníze a již o něm neuslyšíte. Kvalifikovaně provedený chiptuning, včetně provedení diagnostiky, trvá cca 2 hodiny, popř. pokud je potřeba i déle. Pokud vám někdo bude tvrdit, že provede úpravu třeba za 30 minut, mějte se na pozoru. Za tak krátkou dobu se to nedá kvalifikovaně stihnout, resp. pouze za předpokladu, že vám bude do auta nahrán již hotový soubor, který tím pádem neodpovídá vašemu originálu.

Doporučujeme proto nechat si provést úpravu pouze u firem, která mají pevné sídlo firmy, kam v případě nespokojenosti můžete přijet a osobně problém řešit. Vyměnit telefonní kartu za novou, popř. vytvořit internetové stránky na jiné adrese, dnes není vůbec žádný problém.

Existují také případy, kdy se vám úpravce bude snažit namluvit, že se vůz po úpravě musí nejdřív rozjezdit. "Měsíc jezděte volně, dokud se úprava nevstřebá a auto nezačne jezdit lépe", slýchávají oklamaní zákazníci od podvodných firem. Pravda je samozřejmě úplně jinde. Automobil po úpravě musí reagovat okamžitě, zvýšený výkon musí být znát ihned. Proto vybírejte s rozvahou.